lördag 18 augusti 2012

Fyrbenta vänner...


(Dessa supersöta giraffer köpte jag i en antikaffär i Danmark. Blev kär på studs.)


Hej mina vänner!

En hel vecka har sprungit iväg sedan sist.

Vår lilla Elsa kräver all vår uppmärksamhet och jag vill göra så "rätt" som möjligt i början eftersom det är svårt att lära gamla hundar sitta.=)

I morse snickrade maken på ett förråd han håller på att färdigställa och hon blev så rädd av allt bankande när vi gick dit för att titta. Då tröstade jag henne med ord som "men lilla vän blev du rädd?". Det ska vi tydligen inte alls göra för då bekräftar vi deras rädsla. Istället ska vi ignorera henne. Hur lätt är det när hon med världens sötaste ögon säger "matte, hjälp mig!"? Men så är det, och egentligen säger det sig själv, fast det är så svårt när "modersinstinkten" hos mig tar vid.=))

Det ska bli så spännande att fostra den här lilla sötnosen.
Har ni hundägare några bra tips så dela gärna med er. Det är alltid bra.


Fortsatt bra helg önskar jag er!

Kramis

10 kommentarer:

Anci sa...

Det var verkligen söta giraffer du har hittat och att hunden är hur gullig som helst vet du nog :)

Jag önskar dig en skön söndag !

Kram
Anci

Johanna sa...

Så söta! Blev faktiskt lite sugen på att rota fram mina giraffer från mina resor i Afrika som ligger nerpackade någonstans:)

Supersöta är de i allafall:)

Kram Johanna

MammaElva sa...

Nämen åh, så söta giraffer!
Ha en fantastisk söndag, fina du!
Kram Elin

Vit dröm sa...

Vilka fina giraffer! Ja du det är inte lätt att veta hur man ska bete sig jämt ;)
Ha en fin dag!
Kram Anna

Sallys hus sa...

Men duuuu jag dööööör!

hur söt är hon inte då??
Jag förstår att allt focus är på den där lilla damen..;)
Hunduppfostran är inte alls lätt och vi har nog gjort alla fel man kan göra....Sally är ju inte bara vår första hund utan även vår bebis...;)

Jag försöker göra som du beskriver, inte låtsas om otäcka situationer....men det är svårt..
När Sally var valp oroade jag mig för att hon skulle bli vettskrämd av tåget. Hon är ju med mig p åjobbet om dagarna och tågbanan går förbi vårt kontor...jag rastar henne offtast på gräsplätten precis bredvid. Jag bestämde mig från början att ignorera tåget...då gjorde hon det med och nu bryr hon sig över huvudtaget inte...
Däremot blir jag tokig på alla spöken hon tror sig se och höra överallt...för att inte tala om alla konstiga ljud och flugor hon tror att hon måste varna oss för...*skratt*
Det kommer gå hur bra som helst med lilla Elsa ska du se..;)
Kram o ha en ny fin vecka!
Katarina

Lobeliadamen sa...

♥♥♥

W

pia struxsjö sa...

Åh så snyggt Millan!!! Precis så är det, ignorera "farorna" även på promenader. Ibland har jag fått släpa med hunden ett par meter förbi något när den blivit skrämd av något liksom bara fortsatt att gå. Nästa gå gång var det inga problem. Ett tips är att passa på att ha henne lös så mycket som möjligt nu när hon är liten. Så får du en lydigare hund som är nära dig på köpet liksom. Dra nytta av hennes osäkerhet som liten när det känns tryggast att vara hos dig. Stor kram å pussa Elsa!!

Rosenvit sa...

Girafferna är bara så underbara, förstår att du föll pladask för dem.
När det gäller små söta valpvovvar smälter man ju bara hela tiden. När vi skaffade våran älskling köpte vi även två dvd:s av Hundcoachen (han den svenska killen som jag inte kommer på namnet på nu). Sen läste vi en hel del och så gick vi en valpkurs, och den en promenadkurs. Det visade sig att vi fick lära oss och valpen teckenspråk eftersom Bella är döv. Tydlighet och att vara konsekvent är det jag kan dela med mig av, precis som med människor med andra ord.

Ha det härligt!
Anna

Anonym sa...

Han heter Fredrik Steen.
Kan säga att vi (Daniel och jag, inte Max) har gått på kurs hos Jeppe Stridh. Han har skrivit böcker och producerat filmer där man får många bra och värdefulla tips. http://www.nya.jeppe.org/bocker-filmer/
Vill också bara tillägga att visst är det bra att ha hunden lös en hel del men det är superviktigt att lära hunden gå i koppel från början. Det är ju inte så jobbigt med en liten valp som drar. Jobbigare blir det dock med en vuxen hund i Elsas storlek. Jag vet av erfarenhet. Paddy var lös väldigt ofta och var lätt att kalla in och kontrollera. Han kunde dock inte gå i koppel. Max går jättebra i koppel men går inte att lita på till 100% om han är lös. Bäst är att träna både ock, med andra ord.
Kram från kusinen i Skåne

Annas skattkammare sa...

Vilka fina giraffer!! Mysigt med en liten hund! Kram Anna